Autoconeixement

 

A continuació t'oferim quatre eines per treballar l'autoconeixement. Com ja t'hem contat a l'apartat de Presa de Decisió, saber com som i com volem arribar a ser és la primera passa per prendre una decisió amb les màximes garanties d'èxit, per aquest fet pensem que és tan important que facis aquests qüestionaris i que reflexionis un poc més sobre tu mateix/a. 

 

El primer qüestionari està elaborat pels professionals d'educaweb, tota una referència entre les webs d'orientació acadèmica. Aquesta eina està pensada per alumnat a partir de 16 anys.  Per fer el test cal que et registris amb un nom d'usuari i una contrassenya i llavors ja pots començar!

http://orientacion.educaweb.com/ca/presentacio

 

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esports d'Astúries és qui ha elaborat la segona eina d'autoconeixement que t'oferim. A part de test d'autoconeixement, aquesta web també ofereix altres apartats que et recomanem, no deixis de navegar-hi! En aquesta ocasió es tracta d'un qüestionari més curt que l'anterior en el qual no cal cap tipus de registre, tot i això no deixa de ser interessantíssim:

http://web.educastur.princast.es/proyectos/itepasas/

 

El tercer qüestionari està elaborat per la Iniciativa Educa dintre del programa Ibercaja Orienta, i està enmarcat en una plataforma interactiva que vol ajudar a l'alumnat i a les seves famílies a prendre les decisions acadèmiques. Aquest qüestionari conté 48 preguntes que com a resultat ens ofereix les dues àrees ocupacionals en les quals hem demostrat més afinitat amb les nostres respostes, i llavors, de cada una d'aquestes àrees ens mostra quins estudis podem cursar. També ens dibuixa un perfil que il·lustra el que hem respost. El qüestionari té la peculiaritat de què et permet solicitar informació de qualsevol dels estudis que presenta, informació que se'ns envia al correu electrònic que haurem donat en registrar-nos, ja que per realitzar el qüestionari cal registrar-se prèviament.

http://orienta.cepymearagon.es/ZonaJ%C3%B3venes.aspx

 

El darrer qüestionari és realitzat per la Generalitat de Catalunya i analitza aptituds, interessos, personalitat i valors ocupacionals. Llavors relaciona les teves respostes amb els entorns professionals més rellevants, definint els entorns que concordin millor amb les teves respostes, presentant-te els estudis que s'hi relacionen i mostrant-te quines són les ocupacions més comunes relacionades amb aquests entorns professionals. Per complimentar-lo et demanarà que et registris amb una direcció de mail i una contrasenya.

http://ow.ly/y4MGa