Modalitats del Batxillerat

Com ja t'hem dit anteriorment, el Batxillerat s'estructura en tres modalitats diferents. L'elecció que facis de la modalitat que vols cursar condicionarà la continuació dels estudis que vulguis fer, especialment si optes per anar a la universitat, ja que a l'hora d'encarar les PAU (Proves d'Accés a la Universitat, també conegut com Selectivitat), no totes les assignatures compten per igual. Si vols més informació sobre l'accés a la universitat i com afecten les assignatures del Batxillerat a aquest, consulta l'apartat dedicat a la Universitat i a la Selectivitat.

 

Les modalitats del batxillerat són les següents:

Com pots veure a l'esquema, les tres modalitats són: Ciències i Tecnologia, Arts i Humanitats i Ciències Socials. La modalitat d'Arts s'estructura en dues vies distintes, Arts plàstiques, imatge i disseny i Arts escèniques, música i dansa. 

 

Aquesta etapa té assignatures de tres tipus, assignatures comunes, assignatures de modalitat i assignatures optatives. Les matèries comunes són obligatòries per a tot l'alumnat i n'hi ha un total de 7 al primer curs i 5 al segon. En el cas de les altres matèries, a cada curs l'alumnat n'ha d'escollir tres de modalitat i una d'optativa. Si vols veure la distribució de totes les matèries del Batxillerat et recomanem que visitis el següent enllaç o et descarreguis el document que trobaràs més avall.

http://weib.caib.es/Normativa/Curriculum_IB/educacio_batxillerat_.htm

 

Distribució de les matèries al Batxillerat
Matèries de Batxillerat.pdf
Documento Adobe Acrobat [12.8 KB]

 

A més de les opcions que t'hem presentat fins ara, també existeixen dues opcions més de cursar el batxillerat, ens referim al batxillerat nocturn i a distància. Per accedir a aquestes opcions cal complir unes circumstàncies concretes, per a més informació seguiu l'enllaç que hi ha a continuació:

http://www.educacion.gob.es/educacion/que-estudiar-y-donde/bachillerato/a-distancia.html

 

Potser també has sentit a parlar del Batxillerat Internacional, un programa que té una durada de dos anys i s’imparteix en tres idiomes: anglès, francès i espanyol. Tot i que a Espanya aquesta modalitat té l’equivalència al batxillerat ordinari, és bastant diferent. Pretén ser una formació internacional i de qualitat que s’organitza arreu del món. El Batxillerat Internacional fou fundat a Suïssa l’any 1968 amb l’objectiu de preparar per a la universitat a alumnes que presentarien mobilitat internacional. Es basa en un currículum diferent al batxillerat ordinari del nostre sistema, organitzat per assignatures de nivell superior i de nivell mitjà. Com ja hem dit abans al sistema educatiu espanyol aquesta formació té l’equivalència del nostre Batxillerat, per tant, permet l’accés a qualsevol universitat estatal (i també internacional), però amb la peculiaritat de què per accedir a les universitats espanyoles no cal superar la selectivitat. A Balears només s’imparteix aquest programa a l’IES Son Pacs i al centre privat Àgora Portals. Per informar-te millor sobre el Batxillerat Internacional, et deixem el següent enllaç:

http://www.ibo.org/es/