AutoconeixementA continuació t'oferim tres eines per treballar l'autoconeixement. Com ja t'hem contat a l'apartat de Presa de Decisió, saber com som i com volem arribar a ser és la primera passa per prendre una decisió amb les màximes garanties d'èxit, per aquest fet pensem que és tan important que facis aquests qüestionaris i que reflexionis un poc més sobre tu mateix/a. 

 

El primer qüestionari està elaborat pels professionals d'educaweb, tota una referència entre les webs d'orientació acadèmica. Aquesta eina està pensada per alumnat a partir de 16 anys.  Per fer el test cal que et registris amb un nom d'usuari i una contrassenya i llavors ja pots començar!

http://orientacion.educaweb.com/ca/presentacio

 

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esports d'Astúries és qui ha elaborat la segona eina d'autoconeixement que t'oferim. A part de test d'autoconeixement, aquesta web també ofereix altres apartats que et recomanem, no deixis de navegar-hi! En aquesta ocasió es tracta d'un qüestionari més curt que l'anterior en el qual no cal cap tipus de registre, tot i això no deixa de ser interessantíssim:

http://web.educastur.princast.es/proyectos/itepasas/

 

El darrer qüestionari és realitzat per la Generalitat de Catalunya i analitza aptituds, interessos, personalitat i valors ocupacionals. Llavors relaciona les teves respostes amb els entorns professionals més rellevants, definint els entorns que concordin millor amb les teves respostes, presentant-te els estudis que s'hi relacionen i mostrant-te quines són les ocupacions més comunes relacionades amb aquests entorns professionals. Per complimentar-lo et demanarà que et registris amb una direcció de mail i una contrasenya.

http://ow.ly/y4MGa