La Informació que necessites si estàs a ESO

 L'ESO representa l'última etapa de formació obligatòria i, per això, aquest és un moment en què ja s'ha de començar a dibuixar la trajectòria que un vol seguir. Especialment a partir del segon cicle d'ESO els i les alumnes ja heu de començar a triar optatives que us hauran d'ajudar en la construcció del vostre futur. Aquestes optatives sovint serveixen per descobrir-vos allò que us agrada o no, però també han de servir per començar a dibuixar un itinerari formatiu i per aprendre a decidir. Per tot això, en aquests moments heu de començar a pensar quins són els vostres somnis i aspiracions, quines són les vostres capacitats i potencialitats, així com començar a plantejar aquestes decisions implicant a la família, les pròpies opinions i també als agents educatius que us acompanyen a l'institut. 

 

A continuació us oferim tres apartats que ens semblen d'allò més important. Com bé podeu veure a l'apartat de Presa de Decisió, per començar aquest procés és molt important ser conscient de com és un mateix. Abans de mirar quines alternatives tenim, cal mirar cap a dins un mateix, saber quines coses m'agraden, quines coses em van bé, quines coses aprenc amb facilitat, etc. Per això us oferim un apartats d'autoconeixement que us farà reflexionar. 

 

En aquesta etapa educativa comença l'optativitat, un fet inèdit a primària. Ara pots triar unes quantes de les assignatures que cursaràs durant tot el curs i, d'ara en endavant, aquesta optativitat no farà res més que augmentar amb el pas dels cursos. Per aquest motiu t'oferim algunes informacions pràctiques sobre l'optativitat a secundària. 

 

I en acabar quart d'ESO què? De ben segur aquesta serà una pregunta que sentiràs en més d'una ocasió quan s'acosti el moment de decidir-te. En l'apartat d'Alternatives en acabar ESO intentarem mostrar-te, de la manera més fàcil que coneixem, quines són les alternatives que se't presenten per tal que ho puguis veure ràpidament i ho puguis mostrar als teus familiars.