Informació General sobre Beques

Les beques són ajudes que diferents entitats, públiques o privades, atorguen a les famílies o als alumnes per tal d'assegurar una vertadera igualtat d'oportunitats. Solen ser ajudes econòmiques que s'han de destinar a diferents conceptes, unes són per pagar la matrícula, altres per compensar les dificultats de mobilitat, altres per comprar material, etc. Normalment sol·licitar una beca comporta uns tràmits burocràtics que, si estàs ben organitzat/ada no et suposaran cap gran despesa de temps, i si et concedeixen l'ajuda de ben segur que et vindrà molt bé. 

 

Com que una ajuda econòmica no ve mai de més, des d'aquesta pàgina et recomanem que sol·licitis totes les beques que puguis ja que poden ser-te de gran ajuda, tant a tu com a la teva família, si hi ha beques que són incompatibles entre elles, ja us avisaran i triareu quina us convé més.

 

A continuació et passem un enllaç del Servei d'Orientació Acadèmica i Professional de l'IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, en obrir aquest enllaç et trobaràs amb una taula que t'informarà sobre les beques més comunes, entre altres coses veuràs quins són els terminis orientatius (has de comprovar per tu mateix/a quins són els terminis exactes), qui en són els destinataris i a on pots acudir per buscar més informació. Si no ets de Menorca has de tenir en compte que allò que fa referència al Consell Insular de Menorca no t'inclourà, però des d'aquí t'animem a què busquis més informació sobre les beques existents.

http://www.iespasqualcalbo.com/arxius/SOAP/WEB/Beques.pdf