Informació per a les Famílies

Com ja heu pogut llegir a la pàgina d'Inici, aquesta web pretén ajudar tant a l'alumnat com a les seves famílies a tenir més arguments i més seguretat per prendre les decisions acadèmiques. Sabem que aquesta no és una tasca fàcil, però precisament per aquest motiu hem creat aquesta pàgina web. Pensem que alumne i família són un tot que no es pot deslligar en aquest tipus de decisions, per això la nostra idea és que la família faci costat i acompanyi l'alumne en tot aquest procés de presa de decisió. 

 

Com emprar aquesta web?

Hem dissenyat la nostra web amb la idea de què seguiu un determinat ordre en les vostres consultes. El nostre consell és que comenceu analitzant acuradament l'apartat de Presa de Decisió, allà trobareu informació de com pensem que ha de ser tot aquest procés. Llavors heu de mirar la informació que fa referència al Sistema Educatiu per tal de situar on està l'alumne respecte de tot el sistema i a on ens agradaria que arribés. Us recomanem que tant un apartat com l'altre, i tota la resta de la web, la consulteu amb l'alumne en qüestió ja que així podreu comentar-ho, pensar-ho i reflexionar-hi conjuntament, i potser descobrireu coses que desconeixíeu. Després d'aquests apartats i de què l'alumne realitzi el procés d'autoconeixement que proposem, podreu buscar quines són les alternatives possibles i descartar aquelles que no us convencen o les que no podeu accedir. 

 

Abans de prendre la decisió final us recomanem especialment que parleu amb el tutor o l'orientador del centre així com amb altres persones que us puguin ser d'ajuda com gent que ha estudiat o està estudiant la titulació en qüestió, gent que exerceix la professió que us interessa, professorat del nou centre on voleu estudiar, etc. No és un procés fàcil sinó que requereix esforç i dedicació, però el futur del vostre fill (o familiar) bé paga la pena!

A més de les instruccions de com emprar la web, també us oferim alguns enllaços que poden ser del vostre interès. 

 

Guia "Tu hijo está cambiando"

Aquesta és una guia elaborada i difosa a través del portal web del Defensor del Menor de la Comunitat de Madrid, en ella ens explica de forma breu i clara alguns dels principals canvis que es produeixen en els adolescents i com abordar-los des de la família. Pensem que és un document útil que us pot proporcionar algunes pautes clares, així i tot, no espereu un receptari de solucions perquè cada adolescent és un món.

http://www.defensordelmenor.org/upload/documentacion/publicaciones/pdf/tu_hijo_esta_cambiando.pdf

 

Recull d'enllaços

A continuació trobareu un enllaç a un bloc que dedica un dels seus apartats a fer un recull amplíssim d'enllaços dedicats a les famílies. En ell trobareu diverses categories com internet i videojocs, salut, convivència, desenvolupament psicològic, etc. No deixeu de visitar-lo perquè de ben segur trobareu coses molt interessants. Us recomanem especialment la presentació de diapositives que hi ha al final, us sorprendrà. 

http://irati.pnte.cfnavarra.es/multiblog/iibarrog/familia/

 

Vídeo d'Emilio Calatayud

Emilio Calatayud és un jutge de menors de Granada amb una particular visió de l'educació dels menors. Amb les seves sentències s'ha guanyat la fama d'oferir segones oportunitats i es diu que ha aconseguit baixar els índexs de delinqüència i de reincidència de la seva zona. Hi ha molts altres vídeos curiosos i interessants, però per la seva duració i claretat us deixo aquest: