Notícies

A Orientació Acadèmica Balears estem a punt d'editar una Guia d'Orientació Acadèmica que ajudarà a molts Departaments d'Orientació de les Balears.


Si vols rebre informació al teu correu o per telèfon sobre aquesta eina, no dubtis en contactar-nos a través del nostre formulari de contacte o per mail, indicant-nos les teves dades de contacte i ens posarem en contacte amb tu.

Nou cercador de titulacions universitàries

A l'apartat d'Oferta Educativa, dins la pàgina dedicada a Estructura del Sistema Educatiu trobaràs un nou enllaç que et conduirà a QEDU (Qué Estudio y Dónde en la Universidad). Aquesta és una eina creada pel ministeri d'educació que ens permet localitzar totes les titulacions que s'ofereixen a totes les facultats d'Espanya a nivell universitari. A més et permet informar-te d'altres aspectes com el preu dels crèdits, el rendiment mitjà dels estudiants de cada titulació segons la facultat on la cursen i el rendiment probable en funció del teu perfil. A què esperes per pegar-hi una ullada?

http://ow.ly/vyjqi

OAB posa en marxa els Tallers Familiars GAUDIM D'EDUCAR

OAB presenta els Tallers Familiars GAUDIM D'EDUCAR, l'escola de pares del segle XXI.

Es tracta d’una nova manera de fer una escola de pares, per això li hem canviat el nom i en diem Tallers Familiars.
En aquests Tallers els pares i les mares són els principals protagonistes tant de l’ensenyament com de l’aprenentatge.

En vols saber més? ves a l'apartat "Tallers Familiars"!

Ja hem actualitzat l'oferta educativa pel curs 2013-14!

La Conselleria d'Educació ja ha publicat l'oferta educativa pel curs 2013-2014, per això a OAB hem actualitzat l'apartat dedicat a "Oferta Educativa de Balears" amb els documents relatius a aquest curs. Recorda que hi ha un document per Mallorca, un per Menorca i un per Eivissa i Formentera. Aquí tens l'enllaç on trobaràs aquests documents:

 

Oferta Educativa 2013-14.

 

Si tens qualsevol dubte, no deixis de contactar-nos i intentarem ajudar-te!

Nous enllaços a l'apartat "Altres webs d'interès"!

No deixis de revisar el nostre apartat "Altres webs d'interès" ja que hi hem afegit uns quants nous enllaços. Hi podràs trobar l'enllaç a la web dels nostres dos gabinets de psicologia preferits (GAP i Implica't), així com també un enllaç a la web de Kalcudoku, l'escola de ciències d'Alcúdia que tans bons resultats està obtenint, al bloc "Reflexions educatives" del nostre amic i psicopedagog Francesc Carbonell i al de Recursos humans Mallorca, una iniciativa novedosa i atractiva!

Sir Ken Robinson i "Canviant els paradigmes"

 

A continuació us deixo un vídeo que, tot i no tractar directament d'Orientació Acadèmica, és d'allò més interessant.

 

Sir Ken Robinson és un educador i escriptor anglès especialitzat en temes com la creativitat, la innovació o la qualitat de l'ensenyança. En aquest vídeo ens mostra les seves reflexions sobre el sistema educatiu occidental actual d'una manera dinàmica i atractiva, i mentrestant cita conceptes com la creativitat, la col·laboració, l'alarmant taxa de medicació per casos de Trastorn de Dèficit d'Antenció amb Hiperactivitat (TDAH) o el perquè d'algunes de les característiques del nostre sistema educatiu. Us recomano que no deixeu de seguir les aparicions públiques d'aquest autor.

 

Us deixo només una frase per reflexionar: perquè suposem que el més important que tenen en comú els i les nostres alumnes entre si mateixos és la seva edat?

Has pensat mai en fer un curs a l'estranger?

Cada any milers de joves de tot el món canvien els seus instituts per altres en diferents països. Aquesta és una experiència de la qual pràcticament sempre s’extreuen conclusions positives (si no ho creus mira els testimonis dels enllaços que et deixem). No hi ha dubte que anar a estudiar un curs a un altre país és de les millors formes per aprendre l’idioma del país, però no només es tracta d’aprendre un idioma, sinó que l’experiència es converteix en inoblidable i enriquidora, a l’hora que obre nous horitzons a tothom que hi participa.


Des d’OAB et volem encoratjar, estem segurs que no te’n penediràs, i per això et deixem dos enllaços. Per una part el primer enllaç és per animar-te a donar la passa, es tracta de la pàgina de l’Associació Educativa de Cursos Acadèmics a l’Estranger (AECAE), on expliquen en què consisteix l’experiència i ens donen accés a un gran nombre d’entitats que gestionen aquestes estades. El segon enllaç correspon a l’entitat AFS, que es dedica a facilitar programes d’intercanvi educatiu arreu del món, aquesta és una entitat que funciona moltíssim amb estudiants de Catalunya i que a OAB coneixem per pròpia experiència.

 

http://www.aseproce.org/Aecae/Experiencia

 

http://www.afs-intercultura.org/

 

Si estàs a punt de decidir-te o ja ho has fet i vols més informació, no dubtis en concertar una cita individual amb l'orientador d'OAB a través del formulari de contacte.

El Nostre Primer Consell

El nostre Primer Consell és que et deixis emportar pels teus somnis i que et formis en allò que més t'agrada, en allò que t'hagi de fer feliç en el teu futur. Pensa que et queden molts anys per endavant per treballar i, tot i que no pararàs d'aprendre coses durant tota la vida, com millor formació de base tinguis, més fàcil et serà trobar una feina que et faci feliç. Al final es tracta d'això, de buscar la felicitat. 

 

El món en què estem evoluciona cada cop amb més rapidesa i això és una cosa que no es pot posar en dubte. Per això cal que la nostra educació formi a gent preparada pel canvi, el repte del nostre sistema educatiu ha de ser formar persones preparades pels canvis, alumnes que d'aquí a quinze o vint anys hauran d'estar capacitats per exercir professions que avui encara no existeixen. D'aquí la importància de la formació i del desenvolupament de certes habilitats d'aprenentatge.

 

Pot ser t'interessi saber sobre...

A continuació et presentem alguns enllaços sobre temes actuals que et poden interessar:

     - Saps que són els Camps de treball? No t'ho perdis:

http://www.qestudio.cat/contenido.aspx?nid=1028

 

http://www.injuve.es/movilidad-y-ocio/noticia/campos-de-trabajo-internacionales-2012

 

     - Has pensat mai en fer un Voluntariat?   

http://voluntariat.palmademallorca.es/voluntaris/index.php?i=ca&ss=voluntariat

 

     - Aquí trobaràs informació per fer de Voluntari a l'illa de Mallorca:

http://www.conselldemallorca.net/?id_section=522

 

Avís Legal

El titular del sitio web puede ofrecer servicios o productos que podrán encontrarse sometidos a unas condiciones particulares propias que, según los casos, sustituyan, completen y/o modifiquen las presentes condiciones, y sobre las cuales se informará al usuario en cada caso concreto.

En cumplimiento del artículo 10 de la Ley 34/2002, del 11 de julio, de servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico (LSSICE) se exponen a continuación los datos identificativos de la pàgina web.

 

Denominación social:

Orientació Acadèmica Balears

 

Número de identificación fiscal:

41516334T

 

Domicilio social:

Can Picafort

 

Correo electrónico:

info@orientacioacademicabalears.es

 

 

Titulación académica:

Maestro de Educación Física, Psicopedagogo y máster de Formación del Profesorado en la Especialidad de Orientación Educativa por la Universitat de les Illes Balears.

 

 

Este sitio web ha sido creado por Sebastià Perelló Martorell con carácter informativo y para uso personal de los usuarios.A través de este Aviso legal, se pretende regular el acceso y uso de este sitio web, así como la relación entre el sitio web y sus usuarios. Accediendo a este sitio web se aceptan los siguientes términos y condiciones: El acceso a este sitio web es responsabilidad exclusiva de los usuarios.

 

El simple acceso a este sitio web no supone entablar ningún tipo de relación comercial entre Orientació Acadèmica Balears y el usuario.

 

El acceso y la navegación en este sitio web supone aceptar y conocer las advertencias legales, condiciones y términos de uso contenidas en ella.