TALLERS FAMILIARS GAUDIM D'EDUCAR

L'escola de pares del segle XXI

Què són els Tallers Familiars Gaudim d’Educar?

Es tracta d’una nova manera d’organitzar i fer una escola de pares, per això li hem canviat el nom i en diem Tallers Familiars. En aquests Tallers, els pares i les mares són els principals protagonistes tant de l’ensenyament com de l’aprenentatge.

Els Tallers Familiars Gaudim d’Educar són un espai de reflexió sobre l’acció diària de ser pares i mares. Volen ser un punt de trobada per buscar resposta a preocupacions quotidianes de les famílies. Són uns tallers actius, o sigui, que provoquen pensaments i sentiments als assistents, i també participatius, que busquen l’acció dels propis participants.

Es tracta d’uns tallers amb clara voluntat pràctica, parteixen de la realitat per acabar tornant-hi.

Són un regal per tu, pare o mare, perquè t’aturis a pensar amb el millor pels teus fills durant una hora i mitja setmanal.

A qui va dirigit?

Va dirigit a grups de pares i mares d’alumnes d’infantil i primària que vulguin participar d’un espai d’acció i reflexió vers l’educació dels seus fills. No cal complir més requisits que voler participar-hi. Per poder parlar amb total llibertat, desaconsellem que hi participin els fills i filles.

Es pot organitzar a nivell d’associació de pares i mares, a nivell de centre o també a nivell municipal.

Properament s’oferiran Tallers Familiars per mares i pares d’alumnat d’ESO.

Com es fa?

S’organitza en sessions setmanals d’una hora i mitja de duració. Com que el curs es fa “a mida” es pot triar de quantes sessions ha de ser, tot i que la nostra recomanació és organitzar entre vuit i dotze sessions.

El nombre màxim d’assistents per sessió és de vint. En cas de tenir un grup de participants major, consulta’ns les ofertes especials.

Cada sessió gira al voltant d’un tema que, a la sessió anterior, haurà estat pactat pels propis assistents. D’aquesta manera es garanteix que la temàtica és del seu interès. Orientació Acadèmica Balears es reserva l’opció d’aportar la participació d’experts en determinades matèries a algunes sessions puntuals per tal d’enriquir els Tallers, sense cap tipus de cost extra.

Es tracta de Tallers horitzontals, en els que els psicopedagogs que els imparteixen, lluny del rol tradicional d’experts, es dediquen a dinamitzar i conduir de les sessions, a afavorir la reflexió i la creativitat dels assistents. Per això mai dues sessions són iguales.

D’aquesta forma, a partir de les aportacions de tots i cadascun dels assistents, es camina cap a la construcció d’un aprenentatge col·lectiu que sempre és major que la suma dels coneixements de tots els participants.

Quins objectius es plantegen els Tallers Familiars Gaudim d’Educar?

Podem resumir els objectius que els Tallers es plantegen en els següents punts:

            ·Crear un espai de reflexió i debat sobre situacions quotidianes de les famílies i els seus criteris bàsics de funcionament.

            ·Afavorir patrons positius de comunicació i relació en el si de la família.

            ·Promoure el coneixement d’algunes característiques evolutives i necessitats dels infants.

            ·Identificar les dificultats més freqüents que es troben les famílies en la seva tasca educativa i adquirir i compartir eines i estratègies per abordar-les.

            ·Promoure la participació activa als tallers de tots els assistents des de diferents rols, i experimentar noves formes de comunicació entre els propis assistents.

            ·Arribar a l’assoliment d’un aprenentatge col·lectiu que ens beneficiï a tots.

Vols organitzar uns Tallers Familiars Gaudim d’Educar?

Si és així ens agradaria oferir-te diverses possibilitats:

L’opció més enriquidora, és que les sessions siguin impartides per dos professionals, d’aquesta manera tant les dinàmiques com els debats són més fluids i el fet de què hi hagi dues persones dirigint la sessió dóna més joc a totes les intervencions. El preu d’aquesta opció és de 125€ per sessió.

La segona opció, amb un pressupost més ajustat, és la d’organitzar els Tallers a partir d’un sol psicopedagog, en aquest cas el preu per sessió és de 85€.

Si no esteu segurs de voler organitzar tot un curs, però voleu provar una sola sessió, o si esteu interessats en organitzar una sessió sobre un tema concret, us oferim la possibilitat de concertar una sola sessió pel preu de 95€. En aquest cas, podeu triar algun dels temes que us proposem a continuació, o proposar el tema vosaltres directament. [Preus sense IVA]

Alguns temes

A continuació us proposem alguns títols de possibles temes a tractar en algun dels Tallers Familiars. Tots aquests temes es poden tractar de forma genèrica o focalitzant l'atenció en algun aspecte concret, per tant, tot i tenir el mateix títol, mai dos Tallers seran iguals.

Com les inquietuds de les famílies, les temàtiques susceptibles de ser tractades són infinites, així que aquesta llista només pretén il·lustrar una petitíssima part de les possibilitats que ofereixen els Tallers Familiars:

     ·Normes i límits a la llar.

     ·Gelosies davant l'arribada d'un germanet o d'una germaneta.

     ·Pors infantils.

     ·Fracassos i frustracions.

     ·Com instaurar hàbits.

     ·Comunicació en família.

     ·La sexualitat en infants.

TALLERS FAMILIARS GAUDIM D'EDUCAR
Si vols imprimir més informació sobre els Tallers Familiars Gaudim d'Educar descarrega't aquest document!
Full Informatiu Gaudim d'Educar.pdf
Documento Adobe Acrobat [97.1 KB]