El teu Currículum Vitae

El teu Currículum

El Currículum Vitae, que sovint ho veuràs abreviat com CV, és una eina fonamental per a la recerca de feina ja que és el que et presenta a l'empleador. En els casos d'empreses que reben molts currículums, una gran part d'aquests aspirants queden automàticament eliminats perquè el seu currículum no atreu l'empleador. Per tant, oferir un bon CV és importantíssim si volem que, com a mínim, ens donin l'oportunitat de passar una entrevista. A l'hora d'elaborar el currículum, hi ha diverses informacions que han de figurar-hi imprescindiblement i d'altres que et convindrà posar en funció de si pot interessar o no a qui ofereix la feina. També hi ha diferents tipus de CV i diferents maneres de fer-lo, per això et deixem el següent enllaç que et conduirà a la web del SOC, allà hi trobaràs indicacions de com fer el teu propi CV i un vídeo explicatiu que t'ho deixarà tot ben clar. 

http://www.oficinadetreball.cat/socweb/export/sites/default/socweb_ca/ciutadans/orientacioTrobarFeina/curriculum.html

 

El Currículum Europass

En els últims anys ha sorgit un nou model de CV que considerem et pot interessar, ens referim a l'Europass, el currículum europeu que pretén ser una referència a nivell internacional. Entregar un CV d'aquest tipus actualment indicarà que estàs al dia ja que aquesta és una tendència que s'està generalitzant dins Europa i, per tant, demostra que tens interès en millorar. Com dèiem l'Europass pretén oferir un model comú a tot el territori europeu per presentar de forma sistemàtica i flexible les capacitats, competències i titulacions de què disposes. A l'enllaç que trobaràs a continuació, podràs veure exemples de CV Europass i podràs crear-te el teu propi. 

http://europass.cedefop.europa.eu/es/documents/curriculum-vitae

 

Ser original també importa

En documents tan curts que han de resumir tanta informació i en els quals l'autor hi ha de posar el màxim de les seves capacitats, el més mínim detall compta molt. Per això, en fer un currículum l'has d'adaptar específicament a qui l'haurà de rebre. En tota aquesta recepta, l'originalitat és molt important, quasi bé tant com el propi contingut del CV, per això t'oferim un vídeo d'un currículum que ens ha cridat profundament l'atenció. Es tracta d'una professora que penjà el seu currículum a la famosa web de Youtube, poc temps després ja tenia entrevistes de feina.