La Recerca de Feina

Com gairebé tot en la nostra societat, la forma de buscar feina està canviant de forma molt ràpida. Uns anys enrere la gent que volia buscar feina pràcticament disposava de les ofertes dels diaris, dels serveis públics d'ocupació i de les informacions trasmeses "boca a boca". Tot això ha canviat actualment i disposem de multitud d'eines i plataformes de recerca de feina. 

 

El SOIB

Quant a serveis públics, a Balears disposem del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, també conegut com SOIB. Aquesta entitat desenvolupa una gran quantitat de tasques relacionades amb el món del treball, entre les quals trobem: organització de cursos de formació de gran quantitat d'àrees, gestió d'ofertes i demandes de treball, convocatòria de subvencions, finançament d'accions formatives, etc. Un cop entreu en el món laboral, de ben segur acabareu passant per alguna de les oficines del SOIB ja que, per demanar les prestacions per desocupació a l'INEM, primer cal registrar la vostra demanda de feina al SOIB, per tant, pràcticament tothom acaba passant per alguna de les oficines d'aquesta entitat. Si voleu un poc més d'informació, no deixeu de visitar la seva web:

http://www.caib.es/govern/organigrama/area.do?lang=ca&coduo=1464

 

El SOC 

El SOC és el Servei d'Ocupació de Catalunya, diríem que és el SOIB català. Us proposem aquesta web per la gran quantitat d'informació que hi hem trobat i per la manera com està posada. Pensem que és una web clara i concisa que us resultarà molt fàcil d'entendre i esperem que us sigui de molta utilitat. Us recomanem especialment el que fa referència a la recerca de feina.

http://www.oficinadetreball.cat/socweb/export/sites/default/socweb_ca/ciutadans/orientacioTrobarFeina/queVullFer.html

 

Altres plataformes de recerca de feina

A més dels serveis públics, pots trobar multitud de plataformes de recerca de feina i borses de treball, algunes d'elles són generals i d'altres estan especialitzades en un determinat àmbit. A continuació t'oferim un petit recull de diferents webs on pots realitzar una recerca de feina, però no et conformis ja que això només és una petita mostra de tot el que pots trobar, t'aconsellem que en busquis d'altres que et puguin ajudar:

 

http://www.infojobs.net

http://www.infoempleo.com

http://www.laboris.net

http://www.monster.es

http://www.opcionempleo.com/

empleo.trovit.es